
Un producător ucrainean de sucuri
presate la rece a scos recent un produs unic pe piaţă - suc de mere “Canabis-Spirulina”.
Gospodăria Ţărănească «Коник» (din regiunea Transcarpatia) a combinat sucul de
mere cu extracte din plantele de canabis (cânepă) și spirulină albastră
(biomasă de cianobacterii) și a lansat un nou produs - suc de mere “Canabis-Spirulina”.
„Când creăm noi gusturi de
sucuri, ne inspiră mereu pomuşoarele și fructele care cresc în regiunea noastră,
chiar în propriile noastre grădini. De data aceasta totul a fost diferit. Ne-am
orientat către cele mai noi tendinţe nutriţionale şi a căror popularitate
creşte într-un ritm accelerat, şi anume - extracte de canabis și spirulina
albastră. Gustul obţinut este absolut unul nou şi unic, nemaiîntâlnit în
Ucraina”, susţine compania.
Compania «Коник» cultivă fructe pe o
suprafaţă de 120 de hectare în satul Storojniţa.
Sucurile de fructe presate la rece sunt produse fără adaos de apă și zahăr.
Procesul de creare al aromelor
sucurilor artizanale este unul interesant. De exemplu, pentru a echilibra
gustul sucului de mere, se combină soiuri de fructe acide și dulci.
„Există soiuri de mere mai dulci
și mai acre, dar, așa cum arată practica, oamenii le percep în acelaşi mod. În
cazul nostru, noi amestecăm diferite soiuri de mere între ele, astfel încât
totul să fie echilibrat, de exemplu, soi de măr “Golden” dulce cu soi de măr “Granny
Smith” acru sau “Fuji” cu “Simirenco”, menţionează Vasile Maidansky, managerul
companiei «Прима». Compania îşi are sediul în satul Nedoboevţî (regiunea
Cernăuți) şi produce sucuri sub marca «Пан
Сік».
Sursa: EastFruit