Primul portal agricol din Moldova

Stiri

24/06/2024
Dezvoltarea sectorului legumicol: APEL promovează bunele practici agricole
Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Legume (APEL), în colaborare cu Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală, USAID Moldova, a organizat primul seminar informativ-practic dedicat tehnologiilor avansate de creștere a castraveților și tomatelor.
14/06/2024
Cooperarea în agricultură: o necesitate pentru un viitor sustenabil
Prin unirea resurselor și eforturilor, agricultorii pot accesa mai ușor piețe, reduce costurile și îmbunătăți calitatea produselor lor. Cooperarea facilitează partajarea de cunoștințe și tehnici agricole inovative, iar drept rezultat, asigură și un management eficient al resurselor. Acestea sunt câteva dintre aspectele despre care au aflat agricultorii care au participat la evenimentul "Cooperarea în agricultură: investiții, inovații și necesitate", organizat de Federația Agricultorilor din Moldova (FARM) cu susținerea financiară a proiectului USAID Moldova, Competitivitate și Reziliență Rurală.
09/06/2024
Legumicultorul din Drăgușeni: ”o comunitate se poate dezvolta doar prin implicare!”
Nicolae Motrea face agricultură de când se ține minte, o decizie pe care a luat-o cu mulți ani în urmă, în perioada când valul de plecări în străinătate a moldovenilor abia se pornise. În ciuda conștientizării situației economice dificile din țară, Nicolae a ales să rămână acasă, alături de familie. A analizat circumstanțele și a realizat că agricultura poate deveni o sursă stabilă de existență. Bărbatul nu și-a propus să se îmbogățească sau să construiască o mare afacere, ci să creeze un loc de muncă unde să poată câștiga suficient pentru a trăi frumos și bine acasă, alături de copii și familie.
24/05/2024
Inginerul care a renunțat la viața urbană pentru a deveni fermier
​Adrian Matei visa să devină doctor veterinar încă din copilărie, inspirat de tatăl său, specialist în zootehnie, cunoscut în tot Nordul Moldovei. Când a crescut, pentru o perioadă și-a ales o altă cale, făcând studii în inginerie. După un timp petrecut pe drumurile Chișinăului, a înțeles că dragostea pentru agricultură este mai mare. Într-o iarnă, revenit la baștină, a decis că este pregătit să renunțe la un salariu stabil în capitală și să investească într-o stână de oi, la Hiliuți, Rîșcani.
15/05/2024
Cartofii FAO: diversificarea soiurilor și susținerea fermierilor mici
8.000 de gospodării din țară au primit de la FAO câte 50 de kilograme de cartofi pentru semințe. Scopul principal al acestui ajutor este de a sprijini producătorii mici în fața consecințelor crizei generate de războiul din Ucraina și de a încuraja extinderea suprafețelor cultivate cu cartofi.
DINAMICA PREȚURI